Χρώματα Ορθοδοξίας. Αλβανία

Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας διοργανώνεται για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας στην Αλβανία. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, που θα κορυφωθεί με την οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας καθώς και με την έκδοση ενός περίτεχνου τετράγλωσσου λευκώματος, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε στο ευρύτερο κοινό την Ορθόδοξη χριστιανική ζωή στην Αλβανία.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εξής κατηγορίες:
 • Εκκλησίες (αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, σταυροί, ξωκλήσια, τοπίο, κ.λπ.).
 • Άνθρωποι (κληρικοί και λαϊκοί, πορτραίτα κ.λπ.).
 • Ρεπορτάζ (εκκλησιαστικά γεγονότα, προσκυνηματικά).
 • Ανασύστασητης Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία (η κατηγορία αυτή στοχεύει στην παρουσίαση της κανονικής ανασύστασης της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας μετά την κατάρρευση του αθεϊστικού καθεστώτος και την προβολή διαφόρων πτυχών της ζωής της (οικοδομικό έργο, κλήρος, ορθόδοξοι νεολαία, υγεία, παιδεία, συμβολή στο πολιτισμό, ανθρωπιστικό έργο κ.λπ.).

 • Διαδικασία συμμετοχής

Διοργανωτές

Ο διαγωνισμός «Χρώματα Ορθοδοξίας. Αλβανία» διοργανώνεται από την Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Αλβανίας,
τη διαδικτυακή πύλη www.orthphoto.net και το Τμήμα Εκδόσεων της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας.

The Church of Albania

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας δέχθηκε το μήνυμα του Ευαγγελίου τον πρώτο αιώνα μ.Χ. (Ρωμ. 15:19). Στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αι., έφθασε μέχρι τις πύλες του Άδου. Στο τέλος του 20ου αι., έζησε έντονη την εμπειρία και τη βεβαιότητα ότι «πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. 16:18). Στις αρχές του 21ου αι., χαίρεται αναστάσιμα μια άνθηση σε όλες τις εκφράσεις της ζωής της, συμβάλλοντας στην πρόοδο της αλβανικής κοινωνίας και στη γενικότερη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.
www.orthodoxalbania.net

OrthPhoto

ORTHPHOTO

Είναι ένα μοναδικό, διαδικτυακό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες φωτογράφους να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους που παρουσιάζουν την ομορφιά της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, με ολόκληρο το κόσμο.
Στις σελίδες του ORTHPHOTO περιέχονται πάνω από 85,000 φωτογραφίες από 80 χώρες – από τη Βραζιλία μέχρι την Κίνα και από τη Ρωσία μέχρι την Ουγκάντα.
www.orthphoto.net

PAKP

Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας

Το Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Πολωνία που ειδικεύεται στην Ορθόδοξη Γραμματεία. Εκδίδει δύο περιοδικά καθώς και άλλες εκδόσεις που σχετίζονται θέματα της Ορθοδοξίας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η έκδοση περίτεχνης σειράς λευκωμάτων «Τα χρώματα της Ορθοδοξίας». Μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας επτά λευκώματα αφιερωμένα σε Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Γεωργία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Κανονισμοί

Αναλυτικά για τους κανονισμούς του διαγωνισμού μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ (πατήστε και κατεβάστε).


PDF

Βραβεία

Τα παρακάτω βραβεία είναι διαθέσιμα σε αυτό το Διαγωνισμό::

Grand Prize: 600 ΕΥΡΩ
1ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: 200 ΕΥΡΩ
2ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: 100 ΕΥΡΩ
3ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: 50 ΕΥΡΩ
Τιμητική Διάκριση: Φωτογραφικό Λεύκωμα από μία από τις εκδόσεις των συνεργατών μας. (Ο αριθμός των τιμητικών διακρίσεων θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή).

Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν, με επιταγές που θα εκδοθούν από την Ορθόδοξο Αθτοκέφαλο Εκκλησία της Αλβανίας, κατά την τελετή βράβευσης ή θα αποσταλούν στους νικητές στην παρεχόμενη διεύθυνση.
Οι νικητές θα είναι υπεύθυνοι για την αναφορά οποιωνδήποτε κερδών στις αρχές, όπως απαιτείται από το νόμο, και για την πληρωμή οποιωνδήποτε φόρων μπορεί να οφείλουν για οποιοδήποτε έπαθλο.

Διαδικασία συμμετοχής

 • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
 • Οι συμμετοχές πρέπει να παραληφθούν πριν από τις 31 Αύγουστος 2019.
 • Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν έως και 6 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία.
 • Σας συνιστούμε να αποστείλετε φωτογραφίες διαδικτυακά στην ιστοσελίδα orthphoto.net
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται μαζί με τον τίτλο και τα στοιχεία του δημιουργού (όνομα, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου) και ηλεκτρονική διεύθυνση: competition@orthphoto.net.
 • Για την περιγραφή των φωτογραφιών, η αποστολή της αίτηση συμμετοχής είναι υποχρεωτική.
 • Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερο από 2000 pixels σε οποιαδήποτε πλευρά (το καλύτερο είναι να αποσταλεί το αρχικό αρχείο) με μέγιστο μέγεθος του αρχείου φωτογραφίας τα 18MB.

 • Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έργο του φωτογράφου και πρέπει να έχει νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα σ’ αυτές.

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι διεθνής και αποτελείται από 5 μέλη.

Peter Williams

Peter Williams (επικεφαλής)

Ανεξάρτητος εικονολήπτης / φωτογράφος / παραγωγός & συντάκτης από τη Δανία. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 1983 εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (WCC). Κατά τα επόμενα 20 χρόνια, ο Peter είχε την εποπτεία των οπτικοακουστικών επικοινωνιών του WCC. Από το αυτοκρατορικό ανάκτορο του Τόκυου έως το Αλτιπλάνο της Βολιβίας και από τις πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα έως τις κοινότητες των Αβορίγινων της βόρειας Αυστραλίας. Καμία άλλη έκφραση δεν συνοψίζει καλύτερα τη διεθνή σταδιοδρομία του Peter Williams, ο οποίος μέχρι τώρα έχει καλύψει αποστολές σε περισσότερες από 120 χώρες.
www.peterwilliams.ch

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ κ. Αντώνιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ κ. Αντώνιος

Εγεννηθεί την 6ην Δεκεμβρίου του 1969 στα Τίρανα Aλβανίας. Oλοκλήρωσε τις ιερατικές του Σπουδές στην Θεολογική Aκαδημία «Aνάστασις του Χριστού» - Άγιος Βλάσιος, Δυρραχίου την περίοδο 1996-1999. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2006) και μεταπτυχιακός σπουδαστής εις την «Καινήν Διαθήκην» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Κοινωνικήν Ψυχολογίαν και Eπικοινωνίαν» της Aνωτάτης Εκπαιδεύσεως “ISSAT” και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου “UBIS” της Γενεύης.

Andi Rembeci

Andi Rembeci

Βυζαντινολόγος ιστορικός, επιμελητής, φωτογράφος. Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων, Συμπρόεδρος της Ακαδημίας των Νέων της Ακαδημίας Επιστημών της Αλβανίας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλβανικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Έχει τιμηθεί με το εθνικό επιστημονικό βραβείο για τον πιο διακεκριμένο νέο ερευνητή για το έτος 2016, που απονέμεται από την Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας. Συγγραφέας τετράτομου φωτογραφικού λευκώματος μεγάλης ιστορικής αξίας «Οικοδομικό έργο της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας κατά την περίοδο 1992-2018», καθώς και άλλων μελετών και άρθρων για τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Aleksander Wasyluk

Είναι συντάκτης και ένας από τους ιδρυτές της διαδικτυακής πύλης www.orthphoto.net. Ιδρυτής της Πολωνικής ιστοσελίδας www.cerkiew.pl, που ασχολείται και απευθύνεται στους ορθόδοξους πιστούς. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο φωτογραφικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: www.szerokikadr.pl για τη Nikon Poland.


Jarosław Charkiewicz

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Bialystok της Πολωνίας και, εν συνεχεία, Ρωσική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2014 ανακηρύχθηκε διδάκτορας Θεολογίας (PhD) της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας στη Πολωνία. Δημοσιογράφος, συντάκτης, συγγραφέας, μεταφραστής, φωτογράφος. Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και εκατοντάδων άρθρων για την Ορθόδοξη ιστορία, τη θεολογία, την αγιογραφία και την εικονογραφία. Επίσης, έχει μεταφράσει 10 βιβλία για την ορθόδοξη θεολογία. Από το 2002 διατελεί Γραμματέας του Τμήματος Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Ξεκίνησε την έκδοση των περίτεχνων λευκωμάτων "Χρώματα Ορθοδοξίας".

Προβολή

Θα βοηθούσε πραγματικά τον διαγωνισμό αν θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα banner στην ιστοσελίδα ή στο blog σας. Εάν το κάνετε αυτό και μας ενημερώσετε (στέλνοντας email στο info@orthphoto.net) θα σας βάλουμε στη λίστα των υποστηρικτών μας.

Έχουμε προετοιμάσει για εσάς ένα σύνολο διαφορετικών banners που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του site με διάφορους τρόπους. Αν χρειάζεστε κάτι άλλο, παρακαλώ ενημερώστε μας και θα προσπαθήσουμε να το ετοιμάσουμε για σας.

Πιο κάτω βλέπετε δύο βασικές παραλλαγές του banner. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και απλά επικολλήστε τον κώδικα html στην ιστοσελίδα και στο blog σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ή μεταφόρτωση εικόνων.

Χρώματα Ορθοδοξίας. Αλβανία
Χρώματα Ορθοδοξίας. Κύπρος

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Σε περίπτωση ερωτήσεων γράψτε στη διεύθυνση: info@orthphoto.net


Βρείτε μας στο ...